• Svačina
  • 1.3.2024

Casatiello chléb se šunkou - horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Casatiello chléb se šunkou.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
50 min

Suroviny

  • 150 ml vody pokojové teploty
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 sáček sušeného pekařského droždí (4,6g)
  • 250 g mouky
  • 5 g jemné soli (1 lžička)
  • 50 g másla
  • 100 g neapolské klobásy
  • 50 g šunky nakrájené na kostičky
  • 80 g pecorina na kostičky
  • 50 g italského lanýžového sýra moliterno
  • 50 g provolonu
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 4 čerstvá vejce

Tento recept vyžaduje, abyste ho nechali přes noc odležet.

Do mísy přidejte vodu, cukr a droždí, poté zamíchejte a nechte droždí rozpustit.

Přidejte směs mouky a vody/cukru/droždí do mísy mixéru s připojeným hákem na těsto a poté míchejte při střední rychlosti 2 minuty. Přidejte sůl a míchejte další 2 minuty. Přidejte máslo a míchejte, dokud se těsto neodlepí od stran. Těsto dejte stranou do velké mísy a zakryjte fólií. Nechte přes noc vychladit v lednici.

Druhý den ráno těsto vyndejte z lednice a nechte při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu.

Plech na savarin vymažeme sádlem. 50 g těsta si dejte stranou.

Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte válečkem na obdélník 40 cm x 25 cm.

Uzeninu a sýry nakrájíme najemno, poté rozložíme po celém povrchu a dochutíme pepřem. Srolujte podélně, ale ne příliš těsně, aby vznikla klobása. Výslednou klobásu vložte do formy a spojte oba konce dohromady. Přikryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme na teplém místě asi 2 hodiny odpočívat.

Pomocí štětce lehce navlhčete vršek klobásy. Poté položte čerstvá, čistá vejce na casatiello a mírně je přitlačte.

Ze zbylého těsta, které jste si odložili, vytvořte 1 cm široké proužky, které překřížíte přes vejce, aby držely na místě.

Plech vložte do Easy Fry s grilovacím tácem a spusťte program AIR FRY při 160 °C na 35 minut.

Necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a podáváme na talíři.

TIP: 

Casatiello je tradiční slaný dort neapolského původu. Vychutnává se během velikonočních svátků. Tento recept vyžaduje formu na savarin o průměru 20 cm a výšce 6 cm. Pečeme v troubě na 30 °C, aby v chladném počasí nakynulo rovnoměrně.

Máslo můžete nahradit sádlem a neapolskou klobásu salámem nebo šunkou nakrájenou na kostičky. V italských obchodech s potravinami najdete sýry Moliterno a Provolone. Pokud je nemůžete najít, neváhejte se zeptat sýrového prodejce na alternativy.

Podáváme s rukolovým salátem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše