• Svačina
  • 5.2.2024

Čedarové kuličky Mac and Cheese

macncheese.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 150 g vařených makaronů (60 g nevařených)
  • 15 g másla
  • 15 g mouky
  • 80 ml mléka
  • 100 g strouhaného čedaru
  • 6 kostek čedaru (cca 40 g)
  • 0,5 lžičky černého pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 vejce
  • 50 g mouky
  • 50 g panko strouhanky
  • 0,5 lžičky kari koření

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu a poté je dejte stranou do mísy.

V hrnci rozpusťte máslo a poté přidejte mouku. Pomocí metličky směs promíchejte a na mírném ohni ohřívejte 2 minuty. Hrnec sejměte z plotny a vmíchejte mléko. Vraťte zpět na plotnu a 1 minutu bešamel zahušťujte. Přidejte nastrouhaný čedar a pepř a míchejte stěrkou na mírném ohni. Jakmile se sýr rozpustí, přidejte těstoviny a jemně míchejte, dokud se suroviny nespojí, aniž by se těstoviny rozlámaly.

Kus čedaru nakrájejte na kostky 6 x 1,5 cm. Těstovinovou směs rozdělte na 6 porcí, poté do každé přidejte kostku čedaru a tvarujte kuličky. Prsty si můžete namočit do trošky vody, abyste zabránili lepení. Dejte stranou.

Připravte si směs na strouhankovou vrstvu. Vejce rozklepněte v malé misce. Na talíři přidejte do mouky kari a strouhanku nasypte do mísy. Kuličky obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.

Vložte koule do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 200 °C na 12 minut.

Podávejte horké.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše