1. V samostatné misce rozpusťte droždí na 10 minut ve vodě.
2. Přidejte mouku a sůl do mísy stroje.
3. Stiskněte tlačítko „Start“ a během programu postupně přidávejte směs vody a droždí.
4. Těsto ihned přikryjte utěrkou a nechte 45 minut odpočívat na teplém místě.
5. Těsto položte na pomoučený povrch. Rukou jej zploštěte do čtvercového tvaru. Ohněte rohy směrem ke středu a znovu vyrovnejte. Opakujte tento krok znovu. Vytvarujte dlouhý bochník a položte ho na plech. Povrch těsta lehce navlhčete a přikryjte vlhkou utěrkou. Nechte 90 minut na teplém místě kynout.
6. Předehřejte troubu na 240 stupňů.
7. Povrch chleba znovu navlhčete štětcem s vodou. Příčně povrch těsta nařezejte nožem. Chleba pečte 25 minut při 240 stupních.
8. Před konzumací nechte vychladnout na mřížce.
Doporučené produkty