• Snídaně
  • 17.9.2023

Celozrnný chléb z i-Coach Touch - šéfkuchař Ondřej Slanina

5 (1x)
20230626_140028.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
55 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 350 ml vody
  • 3 lžičky čerstvého pekařského droždí
  • 500 g celozrnné mouky
  • 1,5 lžičky soli

1.       V samostatné misce rozpusťte droždí na 10 minut ve vodě.

2.       Přidejte mouku a sůl do mísy stroje.

3.       Stiskněte tlačítko „Start“ a během programu postupně přidávejte směs vody a droždí.

4.       Těsto ihned přikryjte utěrkou a nechte 45 minut odpočívat na teplém místě.

5.       Těsto položte na pomoučený povrch. Rukou jej zploštěte do čtvercového tvaru. Ohněte rohy směrem ke středu a znovu vyrovnejte. Opakujte tento krok znovu. Vytvarujte dlouhý bochník a položte ho na plech. Povrch těsta lehce navlhčete a přikryjte vlhkou utěrkou. Nechte 90 minut na teplém místě kynout.

6.       Předehřejte troubu na 240 stupňů.

7.       Povrch chleba znovu navlhčete štětcem s vodou. Příčně povrch těsta nařezejte nožem. Chleba pečte 25 minut při 240 stupních.

8.       Před konzumací nechte vychladnout na mřížce.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše