• Oběd
  • 13.8.2025

Černá rýže s olihněmi a aioli - Tefal Ingenio

Černá rýže s olihněmi a aioli.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
28 min

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g čerstvě krájené olihně
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 10 cl bílého vína
  • 400 g rýže pudding
  • 3 sáčky inkoustu z olihně (12 g)
  • 80 cl zeleninového vývaru
  • Sůl, pepř
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce hořčice
  • 20 cl neutrálního oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 nakrájený stroužek česneku
  • Sůl

KROK 1: Rozpalte kastrol na vysokou teplotu s olivovým olejem.

KROK 2: Opražte olihně 4 minuty do lehkého zbarvení. Odložte na talíř.

KROK 3: Snižte teplotu na střední a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Nechte vařit 2 minuty.

KROK 4: Přilijte bílé víno a vařte další 2 minuty.

KROK 5: Přidejte rýži, inkoust z olihně a zeleninový vývar. Osolte a opepřete.

KROK 6: Zakryjte a vařte na střední teplotě 18 minut.

KROK 7: Mezitím připravte aioli omáčku. Ve šlehači smíchejte žloutek a hořčici. Olej pomalu a plynule za stálého míchaní vmíchejte do směsi, až získáte hladkou omáčku. Přidejte jablečný ocet a nakrájený česnek. Osolte a opepřete. Odložte někam na chladné místo.

KROK 8: Když je rýže uvařená, přidejte olihně a vařte zakryté další 2 minuty na nízké teplotě.

KROK 9: Upravte dochucení a podávejte s aioli omáčkou.

TIP: Toto jídlo je inspirováno středomořskou kuchyní, zejména z oblasti Valencie ve Španělsku. Pro úplnější jídlo můžete přidat krevety jako další přílohu.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše