KROK 1: Rozpalte kastrol na vysokou teplotu s olivovým olejem.
KROK 2: Opražte olihně 4 minuty do lehkého zbarvení. Odložte na talíř.
KROK 3: Snižte teplotu na střední a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Nechte vařit 2 minuty.
KROK 4: Přilijte bílé víno a vařte další 2 minuty.
KROK 5: Přidejte rýži, inkoust z olihně a zeleninový vývar. Osolte a opepřete.
KROK 6: Zakryjte a vařte na střední teplotě 18 minut.
KROK 7: Mezitím připravte aioli omáčku. Ve šlehači smíchejte žloutek a hořčici. Olej pomalu a plynule za stálého míchaní vmíchejte do směsi, až získáte hladkou omáčku. Přidejte jablečný ocet a nakrájený česnek. Osolte a opepřete. Odložte někam na chladné místo.
KROK 8: Když je rýže uvařená, přidejte olihně a vařte zakryté další 2 minuty na nízké teplotě.
KROK 9: Upravte dochucení a podávejte s aioli omáčkou.
TIP: Toto jídlo je inspirováno středomořskou kuchyní, zejména z oblasti Valencie ve Španělsku. Pro úplnější jídlo můžete přidat krevety jako další přílohu.
Doporučené produkty