Houby shiitake namočte na 15 minut do misky s teplou vodou.
Bílou cibuli nakrájejte nadrobno.
Mrkev nastrouhejte.
Jarní cibulku nebo zelenou cibulku nakrájejte na kolečka.
Mleté hovězí maso dejte do misky.
Přidejte nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, jarní cibulku nebo zelenou cibulku. Dochuťte pepřem. Přidejte trochu soli.
Rehydratované houby shiitake vložte do síta, sceďte a propláchněte pod čistou vodou.
Vymačkejte je mezi rukama, nasekejte nahrubo a přidejte do mísy. Dobře promíchejte.
Položte čtverečky těsta na závitky na pracovní plochu.
Okraje potřete bílkem.
Do středu každého čtverce pečiva položte plátek sýru čedar.
Do středu každého dejte 1 polévkovou lžíci náplně. Sklopte strany směrem ke středu. Okraj těsta přehněte přes náplň a srolujte do tvaru doutníku, mírně k sobě táhněte a trochu utahujte. V případě potřeby přidejte trochu vaječného bílku, aby lépe držel.
Závitky položte na prkénko posypané škrobem.
Opakujte, dokud nespotřebujete veškerou náplň. Dejte stranou.
Na přípravu sladkokyselé omáčky:
V hrnci smíchejte škrob, kečup, vodu, bílý ocet, cukr a sójovou omáčku.
Za občasného míchání omáčku přiveďte k varu, aby zhoustla. Nechte vychladnout.
Jarní závitky potřete trochou neutrálního oleje.
Vložte je do Easy Fry na standardním tácu a nastavte program HRANOLKY na 200°C na 10 minut.
Pokud je chcete mít více zlatavé, pečte ještě pár minut.
Podávejte se sladkokyselou omáčkou nebo majonézou nebo sójovou omáčkou a pěknými listy salátu.
Poznámka:
Jarní závitky připravte trochu předem a uložte je nevařené, na talíři posypaném škrobem, na chladném místě pod utěrkou. Do majonézy přidejte několik najemno nakrájených nakládaných okurek. K listům salátu přidejte několik lístků máty.
Doporučené produkty