• Dezerty
  • 30.1.2022

Chinois - francouzský máslový koláč - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

11-46.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
77 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 120 g cukr
  • citronová kůra
  • 110 ml mléko
  • 30 ml olivový olej
  • 10 g čerstvé pekařské droždí
  • 3 žloutek
  • 250 g hladká mouka
  • 1 špetka sůl
  • 110 g máslo

Do mísy kuchyňského robotu dejte lžíci cukru a citronové kůry.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Do mísy kuchyňského robotu přidejte mléko, olej, droždí a žloutek a poté stiskněte tlačítko „Start“.

Stiskněte „Start“ a postupně přidávejte mouku otvorem ve víku.

Předehřejte troubu na 180 °C.

Těsto rozválejte na pečícím papíru do tvaru obdélníku.

Pro přípravu náplně vložte zbylé máslo a cukr do misky kuchyňského robota.

Uzavřete víko  a stiskněte tlačítko „Start“.

Rovnoměrně rozetřete náplň a poté těsto srolujte.

Nakrájejte ho na plátky silné 4 cm a vložte je do formy.

Stočená strana by měla být vidět.

Mezi plátky nechte malý prostor.

Těsto nechejte kynout asi 1 hodinu.

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 30 minut.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše