• Snídaně
  • 5.6.2023

Chléb bez hnětení

3.1 (11x)
No-knead bread.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 375 g mouky na pečivo
  • 300 ml teplé vody
  • 6 g sušeného pekařského droždí
  • 7 g jemné soli

V misce rozpusťte droždí v troše teplé vody. Nechejte působit 5 minut a poté přidejte zbývající vodu.

Přidejte mouku, poté sůl. Stěrkou nahrubo promíchejte.

Těsto nechejte kynout alespoň 1,5 hodiny přikryté utěrkou buď při pokojové teplotě nebo v troubě při 40 °C. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Předehřejte fritézu Easy Fry na 200 °C.

Pružinovou formu o průměru 18 cm vysypte moukou.

Když těsto vykyne, pomoučenými prsty na něj lehce naneste mouku.

Těsto vyndejte z mísy (bude velmi lepivé).

Nahrubo vytvarujte kouli a vložte ji do pružinové formy. Pomocí ostrého nože nebo nůžek udělejte na horní části několik zářezů.

Zakryjte alobalem.

Formu vložte do nádoby fritézy Easy Fry a pečte 10 minut při 200 °C.

Po uplynutí 10 minut sejměte alobal a dále pečte při 200 °C po dobu 20 minut.

Zkontrolujte, zda je chléb důkladně propečený poklepáním na jeho dno. Je hotový, když zní dutě.

Nechejte vychladnout na mřížce.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše