V misce rozpusťte droždí v troše teplé vody. Nechejte působit 5 minut a poté přidejte zbývající vodu.
Přidejte mouku, poté sůl. Stěrkou nahrubo promíchejte.
Těsto nechejte kynout alespoň 1,5 hodiny přikryté utěrkou buď při pokojové teplotě nebo v troubě při 40 °C. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Předehřejte fritézu Easy Fry na 200 °C.
Pružinovou formu o průměru 18 cm vysypte moukou.
Když těsto vykyne, pomoučenými prsty na něj lehce naneste mouku.
Těsto vyndejte z mísy (bude velmi lepivé).
Nahrubo vytvarujte kouli a vložte ji do pružinové formy. Pomocí ostrého nože nebo nůžek udělejte na horní části několik zářezů.
Zakryjte alobalem.
Formu vložte do nádoby fritézy Easy Fry a pečte 10 minut při 200 °C.
Po uplynutí 10 minut sejměte alobal a dále pečte při 200 °C po dobu 20 minut.
Zkontrolujte, zda je chléb důkladně propečený poklepáním na jeho dno. Je hotový, když zní dutě.
Nechejte vychladnout na mřížce.