• Snídaně
  • 9.6.2023

Chléb Matloua

matloua.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
4 min

Suroviny

  • 2 sáčky prášku do pečiva
  • 1 lžíce cukru
  • 300 ml teplé vody
  • 400 g hladké bílé mouky
  • 100 g extra jemné semoliny
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 lžíce neutrálního oleje
  • Teplá voda

Smíchejte droždí a cukr s teplou vodou. Směs dejte stranou.

Do mísy nasypte mouku, semolinu, sůl a směs droždí, cukru a vody. Dobře promíchejte. Těsto by mělo být lepivé.

Položte těsto na pracovní plochu, pomoučněte ruce, jednou rukou těsto natáhněte a přeložte. Opakujte stejný postup 4krát nebo 5krát. Znovu vytvořte kouli.

Vložte těsto do olejem vymazané mísy. Přikryjte a nechejte 1 hodinu kynout na místě bez průvanu.

Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Prohněťte a vytvarujte 5 kuliček. Vyčkejte 5 minut, než vyválíte na placku.

Těsto nechejte 45 minut kynout.

Před přidáním surovin rozehřejte pánev lehce potřenou olivovým olejem na středním plameni, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.

Placičky opékejte asi 7 minut z každé strany dozlatova.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše