KROK 1: Chorizo a sýr nakrájejte na malé kostky. Odložte do lednice.
KROK 2: Rozpalte kastrol na středním plameni s máslem. Počkejte, až se Thermo-Signal zcela rozsvítí červeně, než začnete péct ingredience.
KROK 3: Přidejte 45 g mouky a dobře promíchejte. Přidejte polovinu mléka a přiveďte k varu, aby se zahustilo asi 5 min. Přidejte zbytek mléka a opět přiveďte k varu. Tímto způsobem získáte hustou a bez hrudek bešamel asi za 2 min.
KROK 4: Mimo teplo přidejte chorizo, sýr, papriku, sůl a pepř. Smíchejte a nechte zcela vychladnout v lednici po dobu 1 h.
KROK 5: Připravte tvarování kroketek. Když je bešamel studený, vezměte množství odpovídající dobré polévkové lžíci, asi 50 g. Vytvořte kouli rukama a pak ji rolujte, aby získala tvar válce. Připravte všechny své kroketky před obalováním. Udržujte je chlazené.
KROK 6: Připravte obalování. Do první misky dejte mouku. Do druhé misky rozšlehejte vejce a nakonec do třetí misky nasypte strouhanku.
KROK 7: Obalte kroketku v mouce, aby byla dobře pokrytá. Jemně poklepejte, aby se odstranil přebytek. Poté ponořte do rozšlehaných vajec a nakonec do strouhanky.
KROK 8: Připravte všechny kroketky. Naneste druhou vrstvu obalování stejným postupem.
KROK 9: Rozpalte pánev na středním plameni s olejem. Počkejte, až se Thermo-Signal zcela rozsvítí červeně, než začnete péct ingredience. Smažte kroketky, dokud nezezlátnou (asi 5 min). Opakujte postup se zbývajícími kroketkami, pokud děláte dávky.
KROK 10: Osušte na absorpčním papíru a podávejte horké.
Doporučené produkty