• Svačina
  • 18.1.2022

Chřest po vlámsku - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

Chřest po vlámsku - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
60 min
Vaření
Vaření
0 min

Suroviny

  • 0.7 l voda
  • 500 g bílý chřest
  • 2 vejce
  • 75 g máslo
  • 1 čajová lžička šťáva z citrónu
  • 1 polévková lžíce čerstvá plocholistá petrželka
  • sůl
  • pepř

Bílý chřest omyjte, oloupejte a odkrojte spodní 1 cm stonku.

Nasekejte čerstvou petrželku.

Do mísy robota nalijte 0,7 l vody.

Do vnitřního parního koše vložte 500 g bílého chřestu.

Vložte vnitřní parní koš do mísy.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Chřest přendejte do misky a dejte stranou.

Mísu znovu naplňte 0,7 l vody.

Do vnitřního parního koše vložte 2 vejce ve skořápce.

Vložte vnitřní parní koš do mísy.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Vejce ponořte do studené vody, abyste zastavili proces vaření.

Z mísy vylijte vodu a osušte ji.

Natvrdo uvařená vejce oloupejte a oddělte bílky od žloutků.

Bílky vložte do mísy robota.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Bílky přendejte do jiné nádoby a dejte stranou.

Mísu opláchněte a osušte.

Vložte do ní žloutky.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Žloutky přendejte do jiné nádoby a dejte stranou.

Mísu opláchněte a osušte.

Do mísy robota vložte 75 g másla a 1 lžičku citronové šťávy.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Vrchním otvorem ve víku přidejte 1 polévkovou lžíci nasekané čerstvé plocholisté petrželky, sůl a pepř a stiskněte tlačítko "Start".

Bílý chřest rozložte na talíř.

Nejprve je zasypte rozdrcenými bílky, pak rozdrcenými žloutky a nakonec přelijte omáčkou.

Podávejte teplé nebo studené.

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.