Bílý chřest omyjte, oloupejte a odkrojte spodní 1 cm stonku.
Nasekejte čerstvou petrželku.
Do mísy robota nalijte 0,7 l vody.
Do vnitřního parního koše vložte 500 g bílého chřestu.
Vložte vnitřní parní koš do mísy.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Chřest přendejte do misky a dejte stranou.
Mísu znovu naplňte 0,7 l vody.
Do vnitřního parního koše vložte 2 vejce ve skořápce.
Vložte vnitřní parní koš do mísy.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Vejce ponořte do studené vody, abyste zastavili proces vaření.
Z mísy vylijte vodu a osušte ji.
Natvrdo uvařená vejce oloupejte a oddělte bílky od žloutků.
Bílky vložte do mísy robota.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Bílky přendejte do jiné nádoby a dejte stranou.
Mísu opláchněte a osušte.
Vložte do ní žloutky.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Žloutky přendejte do jiné nádoby a dejte stranou.
Mísu opláchněte a osušte.
Do mísy robota vložte 75 g másla a 1 lžičku citronové šťávy.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Vrchním otvorem ve víku přidejte 1 polévkovou lžíci nasekané čerstvé plocholisté petrželky, sůl a pepř a stiskněte tlačítko "Start".
Bílý chřest rozložte na talíř.
Nejprve je zasypte rozdrcenými bílky, pak rozdrcenými žloutky a nakonec přelijte omáčkou.
Podávejte teplé nebo studené.
Doporučené produkty