Těsto bude kvůli vysoké vlhkosti velmi lepivé.
Do mísy robota nalijte 210 ml vody.
Přidejte 3 lžíce olivového oleje, 360 g hladké mouky, pytlíček sušeného droždí a lžičku soli.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Pomoučete si pracovní plochu a pokapejte ruce olejem, aby vám šlo těsto z mísy lépe vyndat.
Rozválejte těsto do obdélníkového tvaru a utvořte z něj bochánek složením každé strany směrem ke středu.
Přesuňte těsto do mísy vykapané olejem a přikryjte suchou utěrkou.
Nechte hodinu a půl kynout, objem těsta by se měl zdvojnásobit.
Předehřejte troubu na 220 °C a dozadu dejte nádobu s vodou pro vytvoření páry.
Těsto opatrně vyndejte na pomoučenou pracovní plochu.
Nepromáčkněte ho z vrchu, aby nesplasklo.
Prsty ho roztáhněte pouze za strany do tvaru obdélníku.
Těsto můžete nechat vcelku nebo naporcovat na malé chlebíčky.
Těsto přesuňte na plech pokrytý pečícím papírem.
Pomoučené těsto dejte na 20-25 minut péct na 220 °C.
Ciabatta by měla být opečena lehce dozlatova.
Před podáváním nechte vychladnout.
Doporučené produkty