• Svačina
  • 14.1.2022

Ciabatta - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

1-23.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Náročnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
125 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 210 ml voda
  • 3 polévková lžíce olivový olej
  • 360 g hladká mouka
  • 1 balíček sušené droždí
  • 1 čajová lžička sůl

Těsto bude kvůli vysoké vlhkosti velmi lepivé.

Do mísy robota nalijte 210 ml vody.

Přidejte 3 lžíce olivového oleje, 360 g hladké mouky, pytlíček sušeného droždí a lžičku soli.

 Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Pomoučete si pracovní plochu a pokapejte ruce olejem, aby vám šlo těsto z mísy lépe vyndat.

Rozválejte těsto do obdélníkového tvaru a utvořte z něj bochánek složením každé strany směrem ke středu.

Přesuňte těsto do mísy vykapané olejem a přikryjte suchou utěrkou.

Nechte hodinu a půl kynout, objem těsta by se měl zdvojnásobit.

Předehřejte troubu na  220 °C a dozadu dejte nádobu s vodou pro vytvoření páry.

Těsto opatrně vyndejte na pomoučenou pracovní plochu.

Nepromáčkněte ho z vrchu, aby nesplasklo.

Prsty ho roztáhněte pouze za strany do tvaru obdélníku.

Těsto můžete nechat vcelku nebo naporcovat na malé chlebíčky.

Těsto přesuňte na plech pokrytý pečícím papírem.

Pomoučené těsto dejte na 20-25 minut péct na 220 °C.

Ciabatta by měla být opečena lehce dozlatova.

Před podáváním nechte vychladnout.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.