• Oběd
  • 14.1.2022

Cibulové calzone - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

1-5.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 8 g pekařské droždí
  • 150 ml voda
  • 200 g mouka
  • 3 polévková lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička sůl
  • 150 g mozzarella
  • 4 cibule
  • 50 g černé olivy bez pecek
  • 4 filety ančovičky
  • 1 čajová lžička oregáno
  • 1 žloutek
  • sůl
  • pepř

Nalijte 150 ml vody a přidejte 8 g droždí. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte 200 g mouky, lžičku soli a 2 lžíce olivového oleje. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Těsto pomocí špachtle vyndejte, utvořte z něho bochánek a dejte jej na 2 hodiny odpočívat do vedlejší mísy vytřené trochou oleje a přikryté suchou utěrkou. Umyjte mísu.

Předehřejte troubu na 180 °C.

Oloupejte 4 cibule a rozkrojte je napůl. Vložte je do mísy robota. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Mísu vytřete špachtlí. Přidejte lžíci olivového oleje, přiklopte a utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte 150 g mozzarelly nakrájené na kousky, 50 g oliv bez pecek, 4 filety ančoviček a lžičku oregána. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Náplň pomocí špachtle přesuňte do mísy. Těsto si rozprostřete na pomoučené ploše. Rozprostřete připravenou náplň na jedné polovině těsta. Přeložte na půl a konce pevně prsty spojte. Potřete calzone našlehaným žloutkem.

Calzone dejte na plech pokrytý papírem na pečení a nechte péct v troubě 20 minut na 180 °C .

Servírujte ihned.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.