• Dezerty
  • 18.12.2023

Čokoládová Pavlova Lamington - Kuchyňský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

choco lamington pavlova.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
217 min

Suroviny

  • 6 bílků
  • 250 g krupicového cukru
  • 80 g moučkového cukru
  • 5 g hořkého kakaa
  • 200 g malinového džemu
  • 10 g hořkého kakaa
  • 15 g kokosových hoblin
  • Jedlé vánoční ozdoby
  • 200 g smetany s 30 % tuku
  • 250 g mascarpone
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 40 g krupicového cukru

Nalijte bílky do mísy mixéru s připojenou metlou. Stiskněte Start.

Do mísy postupně přidávejte cukr a poté přidejte moučkový cukr. Stiskněte Start. Vaše směs na pusinky je připravena.

Troubu předehřejte na 100 °C.

Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Poté pomocí stěrky vytvarujte 4 cm vysoký kruh. Posypte kakaem. Pečte 3 hodiny a 30 minut. V případě potřeby pečte déle.

Džem vařte v hrnci po dobu 2 minut, míchejte stěrkou a přiveďte k varu. Džem přendejte do misky a dejte vychladit do lednice.

Na pánev přidejte strouhaný kokos a cukr a vařte na mírném ohni. Za stálého míchání zkaramelizujte. Odstavte a nechejte vychladnout při pokojové teplotě.

Do mísy mixéru nalijte smetanu a mascarpone. Stiskněte Start. Smetana by měla být mírně tuhá. Vyjměte šlehací metlu Flex.

Do mísy mixéru nasypte karamelizovaný kokos. Dobře zamíchejte.

Střed vrchní vrstvy Pavlovy potřete džemem, poté naneste šlehačku, aby se vytvořila vrstva sněhu. Zakončete kakaem, kokosovými hoblinami a vánočními ozdobami.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše