KROK 1: Troubu předehřejte na 180°C.
KROK 2: Vejce, mléko, olej, kakaový prášek, cukr, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl nalijte do mísy mixéru ve správném pořadí a poté přidejte velmi horkou vodu. Zavřete víko a mixujte na minimální rychlost po dobu 1 minuty.
KROK 3: Pomocí špachtle oškrábejte strany a v případě potřeby restartujte program. Měli byste získat hladké těsto.
KROK 4: Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a moukou a vlijte do ní směs.
KROK 5: Dort pečte 30 minut. Zkontrolujte, zda je propečený, a v případě potřeby upravte čas dle vaší trouby.
KROK 6: Vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
KROK 7: Čokoládu nakrájenou na malé kousky vložte do mísy mixéru. Smetanu přiveďte v hrnci na mírném ohni k varu a poté ji nalijte do mísy mixéru. Nechte 1 minutu odstát. Zavřete víko a mixujte při minimální rychlosti po dobu 30 sekund.
KROK 8: Pomocí špachtle oškrábejte strany a v případě potřeby restartujte program. Směs by měla být hladká.
KROK 9: Vyjměte ganache na talíř, aby rychle vychladl v lednici. Pomocí špachtle míchejte, dokud nezískáte správnou texturu.
KROK 10: Pomocí zdobícího sáčku s rýhovanou špičkou ozdobte vršek dortu.
Štítky pro recepty