• Dezerty
  • 22.4.2024

Čokoládový dort s ganache - recept pro varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Čokoládový dort s ganache.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
32 min

Suroviny

  • 2 vejce
  • 150 g mléka
  • 80 g rostlinného oleje
  • 50 g hořkého kakaového prášku
  • 120 g moučkového cukru
  • 210 g mouky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 4 g jedlé sody
  • 0,5 lžičky soli
  • 15 cl horké vody
  • 230 g smetany ke šlehání (35% tuku)
  • 250 g hořké čokolády na vaření

KROK 1: Troubu předehřejte na 180°C.

KROK 2: Vejce, mléko, olej, kakaový prášek, cukr, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl nalijte do mísy mixéru ve správném pořadí a poté přidejte velmi horkou vodu. Zavřete víko a mixujte na minimální rychlost po dobu 1 minuty.

KROK 3: Pomocí špachtle oškrábejte strany a v případě potřeby restartujte program. Měli byste získat hladké těsto.

KROK 4: Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a moukou a vlijte do ní směs.

KROK 5: Dort pečte 30 minut. Zkontrolujte, zda je propečený, a v případě potřeby upravte čas dle vaší trouby.

KROK 6: Vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

KROK 7: Čokoládu nakrájenou na malé kousky vložte do mísy mixéru. Smetanu přiveďte v hrnci na mírném ohni k varu a poté ji nalijte do mísy mixéru. Nechte 1 minutu odstát. Zavřete víko a mixujte při minimální rychlosti po dobu 30 sekund.

KROK 8: Pomocí špachtle oškrábejte strany a v případě potřeby restartujte program. Směs by měla být hladká.

KROK 9: Vyjměte ganache na talíř, aby rychle vychladl v lednici. Pomocí špachtle míchejte, dokud nezískáte správnou texturu.

KROK 10: Pomocí zdobícího sáčku s rýhovanou špičkou ozdobte vršek dortu.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše