• Dezerty
  • 3.2.2022

Čokoládový fondán - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

12-8.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
7 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 200 g hořká čokoláda
  • 100 g máslo
  • 3 vejce
  • 120 g hnědý cukr
  • 150 g mandlová mouka
  • 6 g kypřicí prášek

Mouku z loupaných mandlí můžete nahradit moukou z loupaných lískových oříšků.

Dobu vaření upravte podle chuti: pro velmi jemnou a krémovou konzistenci postačí 15 minut.

Předehřejte troubu na 180 °C (stupeň 6).

Do mísy robota vložte 100 g másla a 200 g čokolády nakrájené na kousky.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Vrchním otvorem ve víku přidejte 3 vejce, 120 g cukru, 150 g mouky z loupaných mandlí a 6 g kypřicího prášku.

Znovu utěsněte zátkou a stiskněte tlačítko "Start".

Formu na pečení vyložte pečicím papírem.

Po skončení programu nalijte směs do formy a pečte 20-30 minut.

Před podáváním nechejte fondán vychladnout.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše