Můžete použít 6 sklenic na dezerty o průměru 8,5 cm.
Vložte 120 g čokolády a 40 g másla do mísy kuchyňského robotu s nástavcem mixéru.
Přiklopte, utěsněte víko a stihkněte „Start“.
Odložte stranou.
Do mísy dejte 2 žloutky a 40 g cukru.
Přiklopte, utěsněte víko a stihkněte „Start“.
Poté přidejte otvorem ve víku 25 g mouky a 20 g mandlové mouky.
Zmáčkněte „Start“.
Přidejte rozpuštěnou čokoládu a stiskněte tlačítko „Start“.
Směs dejte do salátové mísy a odložte stranou.
Mísu kuchyňského robotu umyjte.
Mísu dobře osušte a připojte šlehač.
Přidejte 3 bílky.
Přiklopte, utěsněte víko a stihkněte„Start“.
Po 3 minutách přidejte otvorem ve víku zbývajících 20 g cukru.
Jakmile jsou bílky vyšlehané, vmíchejte jemně pomocí stěrky třetinu čokoládové směsi a poté vmíchejte zbytek bílků.
Těstem naplňte 6 zapékacích misek o průměru 8,5 cm, které předtím vytřete máslem.
Každou zapékací misku zakryjte průhlednou fólií a vložte je do vnějšího napařovacího košíku.
Misku opláchněte a přidejte 0,7 l vody.
Umístěte napařovací košík.
Uzavřete víko a stiskněte „Start“
Jakmile je vaření hotové, počkejte 5 minut než otevřete víko.
Každý fondant vyklopte na talíř a podávejte s vanilkovým pudinkem.