• Oběd
  • 4.3.2024

Crespelle se šunkou (italské palačinky)

Crespelle se šunkou (italské palačinky).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
45 min
Vaření
Vaření
39 min

Suroviny

300 ml mléka

2 vejce

1 lžíce rostlinného oleje

125 g mouky

Sůl

80 g nesoleného másla

80 g mouky

700 ml mléka

4 lžíce strouhaného parmazánu (60 g)

Černý pepř

8 plátků tenké dušené šunky

1 lžíce nadrobno nasekané šalvěje

1 lžíce strouhaného parmazánu

Udělejte palačinky. Ve velké míse rozšleháme vejce s mlékem a olejem. Postupně přidávejte mouku, dobře promíchejte s tekutými přísadami. Vaše těsto by mělo být hladké a bez hrudek. Dochutíme solí.

Rozpalte pánev na palčinky na střední teplotu. Povrch naolejujte pomocí plátu kuchyňského válečku namočeného v oleji. Na rozpálenou pánev přidejte naběračkou těsto a vytvarujte tenkou palačinku Nechte 2 minuty vařit a až se okraje začnou lehce barvit, palačinku otočte pomocí ploché stěrky. Nechte vařit další 1 minutu. Položte palačinku na talíř a pokračujte ve vaření zbytku, dokud nespotřebujete všechno těsto. Palačinky můžete skládat na sebe.

Připravte si bešamelovou omáčku. V hrnci na středním plameni rozpustíme máslo. Přidejte mouku a dobře promíchejte, aby se máslo vsáklo. Vařte 2 minuty. Když směs začne pěnit, přilijeme třetinu mléka a průběžně šleháme. Směs zhoustne a rozmixuje se. Přidejte další třetinu a proces opakujte. Získáte tak hladkou omáčku bez hrudek. Sundejte z plotny a přidejte nastrouhaný parmazán a pepř. Promícháme a dáme stranou.

Pro sestavení palačinek položte jednu palačinku naplocho, přidejte velkou lžíci parmazánové bešamelové omáčky a rozetřete ji na polovinu palačinky. Na bešamel položte plátek šunky a špetku nasekané šalvěje. Přeložte palačinku přes sebe, pak znovu na polovinu, abyste vytvořili trojúhelník. Opakujte pro zbývající palačinky.

Troubu předehřejte na 200°C.

Do pánve Ingenio dejte na dno dvě třetiny zbývající bešamelové omáčky. Pokud je vaše omáčka příliš hustá, můžete ji mírně naředit trochou vody, aby měla hladší texturu. Navrch položte palačinky tak, aby se překrývaly, a zalijte zbývající omáčkou. Posypeme strouhaným parmazánem.

Vložte pánev do trouby a poté sejměte rukojeť Ingenio. Pečte 15 minut.

Ihned podávejte.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše