• Svačina
  • 14.4.2025

Ďábelská vejce - Tefal Ingenio

Ďábelská vejce.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 6 plátků slaniny (volitelně)
  • 5 lžic majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce nadrobno nasekané pažitky
  • 0,5 lžíce omáčky Tabasco®
  • Sůl
  • Paprika

KROK 1: V hrnci s studenou vodou vařte vejce 10 minut po dosažení varu. Vejce oloupejte a dejte stranou.

KROK 2: Rozpalte pánev na vysokou teplotu. Před opékáním ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Nahoru položte plátky slaniny a opékejte do karamelové barvy. Odložte na savý papír.

KROK 3: Vejce rozpulte a vyjměte žloutky.

KROK 4: Do mísy přidejte žloutky, majonézu, hořčici, pažitku a Tabasco. Vyšlehejte dotuha. Dochuťte solí.

KROK 5: Směsí naplňte půlky bílků pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku s rýhovanou špičkou.

KROK 6: Posypte paprikou, kousky slaniny a tyčinkami pažitky.

TIP: Slanina není v tomto receptu povinnou ingrediencí, ale dodává nádech křupavosti, kterou lze nahradit například smaženou cibulkou. Vejce mimóza, známá také jako ďábelská vejce, jsou o Velikonocích oblíbená pro svou jednoduchost a atraktivní prezentaci. Jsou tradicí v mnoha zemích a dodávají rodinným jídlům slavnostní nádech.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše