
KROK 1: Namočte loupaný hrách 1 hodinu ve studené vodě.
KROK 2: Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Zahřejte kastrol nebo velkou pánev na střední teplotu s 1 lžící oleje. Počkejte, až se indikátor Thermo-signal zcela zbarví červeně, než přidáte ingredience. Přidejte cibuli a restujte asi 2 minuty, dokud nebude průsvitná.
KROK 3: Přidejte česnek, kurkumu, kari, garam masalu a nastrouhaný zázvor. Míchejte a restujte 1 minutu. Přidejte loupaný hrách a promíchejte se směsí koření.
KROK 4: Přimíchejte kokosové mléko, vodu, limetkovou šťávu a kůru. Smíchejte a nechte vařit 30 minut na nízké teplotě.
KROK 5: Mezitím omyjte a očistěte listy špenátu. Vmíchejte je do dahlu po 30 minutách vaření a potom vařte dalších 10 minut.
KROK 6: Jemně nakrájejte jalapeño a posypte jej na dahl. Dochuťte solí a pepřem a přidejte trochu nasekaného koriandru.
TIP: Prosím, zkontrolujte pokyny na obalu loupaného hrachu ohledně doby vaření, protože se může lišit podle značky.
Doporučené produkty