• Snídaně
  • 29.4.2021

Domácí cereální chléb - recept pro Masterchef Grande QB813

4.png
Počet osob
Počet osob
10
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
82 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

Na jeden bochník o hmotnosti zhruba 800 g:

  • 750 g cereální chlebové mouky
  • 420 ml vlažné vody
  • 15 g sušeného droždí
  • 15 g soli
  • ovesné vločky na posypání

  • hnětací hák
  • mísa

BUDETE POTŘEBOVAT:

mísu a hnětací hák
image.png
POSTUP:

Nasypte mouku, sůl a sušené droždí do mísy.
Nasaďte hnětací hák a víko.
Zapněte na minimální rychlost, otvorem ve víku přilijte vodu a míchejte 1 minutu.
Potom přepněte na rychlost 1 a míchejte 7 minut.

Přikryjte těsto utěrkou a nechte 15 minut odpočívat na teplém místě.
Rozdělte těsto na dvě poloviny a položte na pomoučené místo.
Z těsta udělejte ručně placku ve tvaru čtverce. Rohy přeložte do středu placky a potom pěstí znovu utlačte.
Tento postup zopakujte. Vytvarujte do dlouhého bochníku a vložte do 25 cm dlouhé formy.
Povrch jemně navlhčete a posypte ovesnými vločkami.

Přikryjte vlhkou utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.

Potom udělejte po celé délce bochníku 1 cm hluboký řez.

Vložte společně s menší nádobou s vodou do předehřáté trouby na 240 °C, aby kůrka krásně zezlátla.

Pečte 30 minut. Poté chleba vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.


Tip: Pro hosty můžete udělat malé rohlíčky a posypat je mákem nebo sezamovými semínky.

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše