Domácí cereální chléb - recept pro Masterchef Grande QB813
Počet osob
10
Obtížnost
střední
Příprava
82 min
Vaření
30 min
Suroviny
Na jeden bochník o hmotnosti zhruba 800 g:
750 g cereální chlebové mouky
420 ml vlažné vody
15 g sušeného droždí
15 g soli
ovesné vločky na posypání
hnětací hák
mísa
BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu a hnětací hák POSTUP:
Nasypte mouku, sůl a sušené droždí do mísy. Nasaďte hnětací hák a víko. Zapněte na minimální rychlost, otvorem ve víku přilijte vodu a míchejte 1 minutu. Potom přepněte na rychlost 1 a míchejte 7 minut.
Přikryjte těsto utěrkou a nechte 15 minut odpočívat na teplém místě. Rozdělte těsto na dvě poloviny a položte na pomoučené místo. Z těsta udělejte ručně placku ve tvaru čtverce. Rohy přeložte do středu placky a potom pěstí znovu utlačte. Tento postup zopakujte. Vytvarujte do dlouhého bochníku a vložte do 25 cm dlouhé formy. Povrch jemně navlhčete a posypte ovesnými vločkami.
Přikryjte vlhkou utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
Potom udělejte po celé délce bochníku 1 cm hluboký řez.
Vložte společně s menší nádobou s vodou do předehřáté trouby na 240 °C, aby kůrka krásně zezlátla.
Pečte 30 minut. Poté chleba vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Tip: Pro hosty můžete udělat malé rohlíčky a posypat je mákem nebo sezamovými semínky.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.