Domácí jablečné křížaly - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
480 min
Suroviny
1 velké jablko
1/2 citronu
1 | Vymačkejte citron a nalijte šťávu do malé misky se studenou vodou.
2 | Jablko omyjte, zbavte jadřince vylupovačem jader a poté nakrájejte na co nejtenčí plátky (cca 2 mm), ideálně kráječem. Plátky jeden po druhém namočte do citronové vody a poté je osušte čistou utěrkou nebo ubrouskem.
3 | Umístěte je na grilovací podnosy fritézy s grilem Easy Fry tak, aby byly těsně vedle sebe, ale nepřekrývaly se. Dva grilovací podnosy vložte do střední a horní úrovně spotřebiče. Zavřete dvířka. 4 | Pečte v režimu DEHYDRATACE při teplotě 60 °C po dobu 6 hodin. Na konci programu zkontrolujte strukturu plátků jablek a podle potřeby je sušte další 1 nebo 2 hodiny, dokud nebudou křupavé.
Sušené plátky jablek skladujte ve vzduchotěsné nádobě a jezte je s cereáliemi nebo jako zdravou svačinku.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.