• Svačina
  • 27.6.2023

Domácí japonská barbecue omáčka

japanese bbq.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
2 min

Suroviny

  • 70 g kyselých jablek (např. Fuji nebo Pink Lady)
  • 90 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 0,5 lžičky mletého zázvoru
  • 25 g nasekaného česneku
  • 1 lžíce neutrálního oleje
  • 60 ml mirinu
  • 1 lžička bílých sezamových semínek
  • 2 lžíce sezamového oleje

Oloupejte jablko. Odstraňte jádřince a nakrájejte na malé kousky.

Vložte kousky jablek do mísy mixéru. Přidejte sójovou omáčku, cukr, zázvor a nasekaný česnek. Zavřete víko a mixujte při střední rychlosti po dobu 2 minut. Pomocí stěrky setřete vnitřek mísy a znovu mixujte při střední rychlosti po dobu 30 sekund, dokud nebude směs hladká.

Směs nalijte na pánev a za stálého míchání vařte 5 minut až do zhoustnutí. Sundejte z plotny, nalijte do misky a nechejte vychladnout.

Před podáváním posypte sezamovými semínky a polijte sezamovým olejem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše