• Oběd
  • 27.6.2023

Domácí japonská majonéza (styl Kewpie™)

japanese mayo kewpie.jpg
Počet osob
Počet osob
10
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
2 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky prášku dashi
  • 1,5 lžičky krupicového cukru
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 3 lžičky hořčice
  • 300 ml neutrálního řepkového oleje
  • 3 špetky soli

Smíchejte citronovou šťávu a dashi.

Do mixéru vložte žloutky, hořčici, sůl a cukr. Zavřete víko. Mixujte při střední rychlosti po dobu 30 sekund.

Znovu zapněte mixér na 2 minuty na střední rychlost a pomalu přidávejte 1/3 oleje otvorem ve víku. Přidejte rýžový ocet a citronovou šťávu smíchanou s dashi.

Pokračujte v přidávání zbývajícího oleje jemným nepřetržitým proudem za stálého mixování.

Nalijte do malé nádoby a uložte do lednice.

Majonézu podávejte se zeleninou crudités nebo ji použijte do sendvičů.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše