• Dezerty
  • 3.5.2021

Domácí malinové marshmallows - recept pro Masterchef Grande QB813

Digital-RASPBERRY_MARSHMALOW.png
Počet osob
Počet osob
10
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

Na cca 70 marshmallow kostek:

Na marshmallow:

  • 500 g + 35 g krupicového cukru
  • 70 g glukózy
  • 15 cl vody
  • 12 velkých plátků želatiny
  • 180 g bílků
  • 100 g dřeně z malin
  • Cukrářský teploměr

Na obalení:

  • 50 g kukuřičné mouky
  • 60 g moučkového cukru

  • mísa
  • metla na šlehání

BUDETE POTŘEBOVAT:

mísu a metlu na šlehání
image.png
POSTUP:

Želatinu namočte do studené vody.
Do hrnce přidejte 500 g krupicového cukru, glukózu, vodu a dejte vařit na nejvyšší teplotu.
Mezitím do nerezové mísy s nasazenou metlou dejte bílky a 35 g cukru.
Když sirup v pánvi dosáhne teploty 110 °C, zapněte mixér na rychlost 6 k vyšlehání tuhých bílků.
Když má sirup 130 °C, vypněte vařič a zamíchejte do něj scezené želatinové plátky a potom tuto směs přilejte k vyšlehaným bílkům.
Snižte na rychlost 4 a postupně přidávejte maliny.
Šlehejte tak dlouho, dokud směs nezchladne a lehce neztuhne.
Směs nalijte do vymazané obdélníkové formy a nechte v lednici aspoň hodinu.
Nakrájejte marshmallow na malé kostičky a obalte ve směsi mletého cukru a kukuřičného škrobu.
Nechte usušit na mřížce.

Dobrou chuť!
image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše