Domácí malinové marshmallows - recept pro Masterchef Grande QB813
Počet osob
10
Obtížnost
střední
Příprava
20 min
Vaření
60 min
Suroviny
Na cca 70 marshmallow kostek:
Na marshmallow:
500 g + 35 g krupicového cukru
70 g glukózy
15 cl vody
12 velkých plátků želatiny
180 g bílků
100 g dřeně z malin
Cukrářský teploměr
Na obalení:
50 g kukuřičné mouky
60 g moučkového cukru
mísa
metla na šlehání
BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu a metlu na šlehání POSTUP:
Želatinu namočte do studené vody. Do hrnce přidejte 500 g krupicového cukru, glukózu, vodu a dejte vařit na nejvyšší teplotu. Mezitím do nerezové mísy s nasazenou metlou dejte bílky a 35 g cukru. Když sirup v pánvi dosáhne teploty 110 °C, zapněte mixér na rychlost 6 k vyšlehání tuhých bílků. Když má sirup 130 °C, vypněte vařič a zamíchejte do něj scezené želatinové plátky a potom tuto směs přilejte k vyšlehaným bílkům. Snižte na rychlost 4 a postupně přidávejte maliny. Šlehejte tak dlouho, dokud směs nezchladne a lehce neztuhne. Směs nalijte do vymazané obdélníkové formy a nechte v lednici aspoň hodinu. Nakrájejte marshmallow na malé kostičky a obalte ve směsi mletého cukru a kukuřičného škrobu. Nechte usušit na mřížce.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.