KROK 1: Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: piškotové těsto (6 osob) a pudink (250 ml). Připravili jste si je, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na piškotové těsto a pudink najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.
KROK 2: V misce se studenou vodou změkčete želatinu. Ovoce, cukr a šťávu nasypte do hrnce. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 sekund. Ručně vyždímejte želatinu a smíchejte s červeným ovocem. Nalijte do mísy a přidejte pudink (100 g). Promíchejte stěrkou a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
KROK 3: Troubu předehřejte na 180°C.
KROK 4: Plnící sáček s hladkým hrotem o průměru 14 mm naplňte piškotovým těstem.
KROK 5: Na plech o rozměrech 26 x 36 cm vyložený pečicím papírem vytlačte piškotové těsto po celé šířce plechu. Posypte cukrem.
KROK 6: Pečte 12 minut. Piškot ihned vyjměte z plechu a nechte vychladnout při pokojové teplotě, aniž byste sundávali pečicí papír.
KROK 7: Formu (průměr 26 cm a výšku 6 cm) vyložte pečicím papírem. Odstraňte pečicí papír zpod piškot a poté podélně podél každé strany piškotu nařízněte 7 cm proužky. Umístěte proužky na vnitřní stranu formy a poté použijte zbytek piškotu na základ.
KROK 8: Nalijte smetanu do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkněte ‚Start'. Zkontrolujte krém: neměl by být příliš tuhý.
Doba trvání: 4 min Rychlost: V5
Doba trvání: 1 min 30 s Rychlost: V8
KROK 9: Pomocí stěrky smíchejte smetanu se směsí červeného ovoce, abyste získali hladkou pěnu. Pěnu nalijte do dortové formy a rozprostřete, povrch uhlaďte stěrkou. Dejte na 2 hodiny stranou do lednice.
KROK 10: Opatrně vyjměte dort Charlotta z plechu a položte ji na talíř. Ozdobte červeným ovocem a posypte moučkovým cukrem.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty