• Dezerty
  • 2.4.2024

Dort Charlotta z červených plodů - Kuchyňský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Dort Charlotta z červených plodů.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
90 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 1 pudink (250 ml)
  • 300 g smetany 35% tuku
  • 350 g rozmražených červených bobulí
  • 20 g moučkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Želatina 10 g (5 plátků po 2 g)
  • 100 g pudinku
  • 1 piškotové těsto na ladyfingers (6 osob)
  • 500 g čerstvých červených bobulí
  • 10 g moučkového cukru

KROK 1: Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: piškotové těsto (6 osob) a pudink (250 ml). Připravili jste si je, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na piškotové těsto a pudink najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.

KROK 2: V misce se studenou vodou změkčete želatinu. Ovoce, cukr a šťávu nasypte do hrnce. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 sekund. Ručně vyždímejte želatinu a smíchejte s červeným ovocem. Nalijte do mísy a přidejte pudink (100 g). Promíchejte stěrkou a nechte vychladnout při pokojové teplotě.

KROK 3: Troubu předehřejte na 180°C.

KROK 4: Plnící sáček s hladkým hrotem o průměru 14 mm naplňte piškotovým těstem.

KROK 5: Na plech o rozměrech 26 x 36 cm vyložený pečicím papírem vytlačte piškotové těsto po celé šířce plechu. Posypte cukrem.

KROK 6: Pečte 12 minut. Piškot ihned vyjměte z plechu a nechte vychladnout při pokojové teplotě, aniž byste sundávali pečicí papír.

KROK 7: Formu (průměr 26 cm a výšku 6 cm) vyložte pečicím papírem. Odstraňte pečicí papír zpod piškot a poté podélně podél každé strany piškotu nařízněte 7 cm proužky. Umístěte proužky na vnitřní stranu formy a poté použijte zbytek piškotu na základ.

KROK 8: Nalijte smetanu do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkněte ‚Start'. Zkontrolujte krém: neměl by být příliš tuhý.

Doba trvání: 4 min Rychlost: V5

Doba trvání: 1 min 30 s Rychlost: V8

KROK 9: Pomocí stěrky smíchejte smetanu se směsí červeného ovoce, abyste získali hladkou pěnu. Pěnu nalijte do dortové formy a rozprostřete, povrch uhlaďte stěrkou. Dejte na 2 hodiny stranou do lednice.

KROK 10: Opatrně vyjměte dort Charlotta z plechu a položte ji na talíř. Ozdobte červeným ovocem a posypte moučkovým cukrem.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše