KROK 1: Připravte těsto. V nádobě smíchejte rýži, čočku a pískavici. Dobře opláchněte a sceďte.
KROK 2: Do nádoby s rýží, čočkou a pískavicí nalijte 700 ml vody, promíchejte, přikryjte a nechte všechny ingredience 2 hodiny máčet.
KROK 3: Po uplynutí této doby dobře sceďte.
KROK 4: Do mísy mixéru nasypte rýži, čočku a pískavici a zbytek ingrediencí kromě oleje. Zavřete víko a mixujte do hladka.
KROK 5: Předehřejte troubu na nejnižší stupeň po dobu 15 minut, poté ji vypněte a vložte nádobu dovnitř na 2 hodiny.
KROK 6: Na pánev nalijte naběračku těsta, poté snižte teplotu a těsto rozetřete. Na palačince dosa se vytvoří malé dírky. Vařte na středním plameni, dokud se na vrchu neuvaří. Otočte palačinku a vařte několik sekund nebo minut, poté ji ohněte.
TIP: Tyto dosas můžete podávat k indickým porkmům, jako je například zeleninové kari.
Doporučené produkty