• Dezerty
  • 4.8.2025

Dubajské čokoládové sušenky - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Dubajské čokoládové sušenky.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 30 g kadayif
  • 100 g pistáciové pasty
  • 225 g hladké mouky
  • 60 g kukuřičné mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 125 g změklého másla
  • 110 g hnědého cukru
  • 1 velké vejce, rozšlehané
  • 160 g čokoládových lupínků

KROK 1: Vložte kadayif do mísy spotřebiče a opékejte. Spusťte proces vaření.

KROK 2: Po upečení nechte kadayif vychladnout a poté smíchejte s pistáciovou pastou. Vytvarujte směs do malých kuliček. Dejte stranou.

KROK 3: V nádobě smíchejte mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva. Dejte stranou.

KROK 4: Do další nádoby nalijte změklé máslo a poté hnědý cukr. Metličkou míchejte, dokud nedosáhnete velmi měkké konzistence. Postupně přidávejte vejce k máslu a cukru. Měli byste získat měkkou konzistenci.

KROK 5: Hladkou stěrkou vmíchejte směs mouky, škrobu a droždí, dokud nezískáte hladké těsto. Přidejte čokoládové lupínky a promíchejte je, aniž byste těsto příliš propracovali.

KROK 6: Z těsta vytvarujte kuličky o hmotnosti asi 65 g a poté je lehce zploštěte. Do středu každého zploštělého těsta vložte kuličku kadayifu a pistácií. Těsto na sušenky uzavřete kolem kuličky kadayifu a pistácií a dbejte na to, aby okraje zůstaly uvnitř, aby střed zůstal uvnitř.

KROK 7: Vložte sušenky do spotřebiče s talířem s dostatečnými rozestupy. Spusťte proces pečení.

KROK 8: Po upečení nechte sušenky 5 minut vychladnout. Dobrou chuť!

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše