• Oběd
  • 14.11.2025

Dušená cizrna s jemným kořením - Tefal Ingenio

Dušená cizrna s jemným kořením.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
53 min

Suroviny

  • 250 g sušené cizrny
  • 1 malý květák
  • 3 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 60 cl zeleninový vývar
  • 400 g loupaná rajčata (1 plechovka)
  • 40 cl rajského protlaku
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžíce mletého kari
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sladkého chilli prášku
  • 1 hrst nesolených a nepražených kešu oříšků
  • 1 malý svazek čerstvého koriandru
  • Sůl
  • Pepř

KROK 1: Namočte sušenou cizrnu do nádoby naplněné vodou přes noc (asi 12 hodin).

KROK 2: Umyjte květák a nakrájejte ho na růžičky. Umyjte a oloupejte mrkve a nakrájejte je na poměrně silné kousky. Na jemno nakrájejte česnek a cibuli. Hrubě nasekejte loupaná rajčata.

KROK 3: Rozpalte pánev na středním ohni s 2 lžícemi oleje. Počkejte, dokud Thermo-signal nezčervená, než přidáte své ingredience. Osmahněte cibuli po dobu 2 až 3 minut.

KROK 4: Přidejte mrkev, květák, zeleninový vývar, rajský protlak, scezenou cizrnu, loupaná rajčata a jejich šťávu. Dochuťte solí a pepřem.

KROK 5: Přidejte koření a chilli prášek a dobře zamíchejte. Nechte ještě asi 50 minut mírně vařit, přikryté.

KROK 6: Před podáváním horkého pokrmu posypte nasekaným čerstvým koriandrem a kešu oříšky.

TIP: K tomuto pokrmu podávejte basmati rýži. Při přípravě koření můžete přidat špetku uzené papriky. Pokud chcete cizrnu velmi křehkou, upravte dobu vaření. Doba vaření se může lišit v závislosti na velikosti a kvalitě cizrny.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše