Dušená zelenina s bylinkovým máslem - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
5 min
Suroviny
2 porce
50 g mrkve
50 g řapíkatého celeru
50 g cukety
50 g lilku
50 g květáku
50 g červené cibule
½ jarní cibulky
2 stroužky česneku
100 g drcených rajčat
50 g másla/oleje
½ snítky tymiánu
½ snítky rozmarýnu
½ snítky oregana
1 lžíce hnědého cukru
sůl
½ dcl bílého vína
4 porce
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g cukety
100 g lilku
100 g květáku
100 g červené cibule
1 ks jarní cibulky
4 stroužků česneku
200 g drcených rajčat
100 g másla/oleje
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
snítka oregana
2 lžíce hnědého cukru
sůl
1 dcl bílého vína
6 porcí
150 g mrkve
150 g řapíkatého celeru
150 g cukety
150 g lilku
150 g květáku
100 g červené cibule
2 ks jarní cibulky
6 stroužků česneku
300 g drcených rajčat
150 g másla/oleje
větší snítka tymiánu
větší snítka rozmarýnu
větší snítka oregana
3 lžíce hnědého cukru
sůl
1 dcl bílého vína
Zeleninu, kromě květáku, nakrájíme na kostky cca 1 cm, jarní cibulku na kolečka, česnek na plátky. Květák rozebereme na větší růžičky a nakrájíme na plátky. Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning a po rozehřátí rozpustíme máslo, přidáme nejprve cibuli, mrkev, celer a česnek. Orestujeme, přidáme nadrhnuté bylinky, cukr a zarestujeme. Přidáme ostatní zeleninu, zamícháme, přidáme drcená rajčata a zalijeme vínem. Osolíme a zaklopíme. Přiklopíme a zapneme tlakové vaření na 5 minut.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.