• Oběd
  • 3.3.2023

Dušené jehněčí na perský způsob - recept pro Cook4me

Dušené jehněčí na perský způsob - recept pro Cook4me.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
35 min
Nutriční hodnoty celého receptu
Nutriční hodnoty celého receptu
1302 kcal

Suroviny

  • 600 g jehněčí plece, vykostěné a nakrájené na kousky
  • 1 cibule, oloupaná a nakrájená
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kulaté plátky
  • 1 nakrájená celerová tyčinka
  • 1 lžička sušeného kopru
  • 150 ml bílého vína
  • 80 ml pomerančové šťávy, vymačkané
  • 1 špetka šafránu
  • 1 svazek zelených jarních bylinek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř

Připravte si ingredience.

Česnek nasekejte.

Nalijte olivový olej do hrnce.

Maso opečte ze všech stran. Přidejte cibuli s česnekem, mrkví, celerem a koprem. Smažte 10 minut.

Zalijte vínem a pomerančovou šťávou a přidejte šafrán. Osolte, opepřete.

Tlakové vaření: 25 minut

Přidejte šafrán. Podle potřeby přidejte sůl a pepř. Podávejte.

Podrobnější informace o výživových hodnotách tohoto receptu najdete v aplikaci Kalorické Tabulky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše