Dušený pstruh s holandskou omáčkou od Ondřeje Slaniny #TefalLetniRecepty
5 (1x)
Počet osob
2
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
27 min
Suroviny
Hlavní jídlo:
300 g brambor grenaille
1 velká mrkev
4 filety ze pstruha
100 g chřestu
tymián
půl
pepř
olivový olej
čerstvé bylinky na ozdobu
Na omáčku:
4 žloutky
100 ml bílého vína
pár kapek citronové šťávy
hrst pažitky
sůl a pepř na dochucení
60 g másla
Postup:
Naplňte mixovací nádobu Click & Cook vodou, zavřete a spusťte
manuální program 120 °C na 25 minut. Nenastavujte rychlost míchání.
Brambory grenaille nakrájejte na čtvrtky a mrkev na větší kusy.
Vložte obojí do malého parního košíku a vařte v páře asi 10 minut, dokud ingredience
nezměknou.
Filety překrojte napůl a vyplňte je rozkrojenými chřesty,
tymiánem, solí a pepřem. Poté je dejte do vnějšího napařovacího košíku a
vařte v páře asi 15 minut.
Zatímco se pstruh a zelenina vaří v páře, připravte si omáčku. Do
mixovací nádoby přidejte žloutky, bílé víno, citronovou šťávu, pažitku,
sůl a pepř. Míchejte při stupni 1 při 60 °C po dobu 1 minuty a 30 sekund.
Postupně přidávejte 60 g másla za stálého míchání, dokud není
omáčka hladká a krémová.
Jakmile je vše uvařené, naaranžujte na talíř pstruha i dušenou
zeleninu. Nalijte hebkou omáčku a pokapejte olivovým olejem. Ozdobte
čerstvými bylinkami a můžete servírovat. Dobrou chuť!
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.