• Oběd
  • 22.6.2023

Dušený pstruh s holandskou omáčkou od Ondřeje Slaniny #TefalLetniRecepty

5 (2x)
Dušená ryba se smetanovou omáčkou z bílého vína 2.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
27 min

Suroviny

Hlavní jídlo:

  • 300 g brambor grenaille
  • 1 velká mrkev
  • 4 filety ze pstruha
  • 100 g chřestu
  • tymián
  • půl
  • pepř
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Na omáčku:

  • 4 žloutky
  • 100 ml bílého vína
  • pár kapek citronové šťávy
  • hrst pažitky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 60 g másla

Postup:

  1. Naplňte mixovací nádobu Click & Cook vodou, zavřete a spusťte manuální program 120 °C na 25 minut. Nenastavujte rychlost míchání.
  2. Brambory grenaille nakrájejte na čtvrtky a mrkev na větší kusy. Vložte obojí do malého parního košíku a vařte v páře asi 10 minut, dokud ingredience nezměknou.
  3. Filety překrojte napůl a vyplňte je rozkrojenými chřesty, tymiánem, solí a pepřem. Poté je dejte do vnějšího napařovacího košíku a vařte v páře asi 15 minut.
  4. Zatímco se pstruh a zelenina vaří v páře, připravte si omáčku. Do mixovací nádoby přidejte žloutky, bílé víno, citronovou šťávu, pažitku, sůl a pepř. Míchejte při stupni 1 při 60 °C po dobu 1 minuty a 30 sekund.
  5. Postupně přidávejte 60 g másla za stálého míchání, dokud není omáčka hladká a krémová.
  6. Jakmile je vše uvařené, naaranžujte na talíř pstruha i dušenou zeleninu. Nalijte hebkou omáčku a pokapejte olivovým olejem. Ozdobte čerstvými bylinkami a můžete servírovat. Dobrou chuť!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše