• Oběd
  • 27.1.2022

Dýňové rizoto - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-10.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
19 min
Vaření
Vaření
26 min

Suroviny

  • 250 g rýže arborio
  • 800 g dýně
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 20 g čerstvý zázvor
  • 30 ml olivový olej
  • 150 ml suché bílé víno
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 20 g smetana
  • 50 g strouhaný parmezán
  • sůl
  • pepř

Oloupejte cibuli a česnek.

Cibuli nakrájejte na čtvrtky a 800 g dýně na centimetrové kusy.

Do nádoby robotu dejte cibuli, 20 g čerstvého zázvoru a česnek.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Špachtlí oddělte směs od okrajů nádoby.

Do robotu vložte míchací nástavec a přidejte 10 ml olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Přidejte 250 g rýže a 20 ml olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku nalijte 150 ml bílého vína.

Přidejte 800 g dýně, 500 ml zeleninového vývaru.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte sůl a pepř, 20 g smetany a 50 g parmezánu a stiskněte „Start“.

Ihned podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše