• Svačina
  • 24.1.2022

Dýňovo-cibulové chutney - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

7-11.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 500 g dýně
  • 0.7 L voda
  • 120 g cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1 polévková lžíce olivový olej
  • 250 ml jablečný ocet
  • 4 polévkové lžíce cukr
  • 1 čajová lžička sůl
  • 0.5 čajové lžičky uzená paprika
  • 1 čajová lžička dskořice
  • 0.5 čajové lžičky mletý koriandr
  • 0.5 čajové lžičky pepř

Dýni omyjte a rozpulte.

Pomocí škrabky odstraňte slupku.

Obě poloviny dýně nakrájejte na kostičky,

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji.

Oloupejte česnek.

Do nádoby robotu nalijte 0,7 l vody.

Do napařovacího koše nasypte 500 g dýně nakrájené na kostky a koš umístěte do nádoby robotu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Když je dýně částečně uvařená, přendejte kostky do nádoby a dejte stranou.

Vodu z nádoby vylejte.

Do nádoby robotu dejte 120 g cibule a 1 stroužek česneku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Pomocí špachtle oddělte směs od okrajů. Přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přilejte 250 ml jablečného octa a stiskněte „Start“.

Přidejte částečně uvařené dýňové kostky, 4 polévkové lžíce cukru, 1 čajovou lžičku soli, polovinu čajové lžičky uzené papriky, 1 čajovou lžičku skořice, polovinu čajové lžičky mletého koriandru a polovinu čajové lžičky pepře.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Servírujte s topinkami či jako přílohu k masu.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše