• Dezerty
  • 13.9.2022

Dýňový cheesecake nepečený #TefalPodzimniRecepty

Dýňový cheesecake nepečený TefalPodzimniRecepty.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
5 min
Nutriční hodnoty celého receptu
Nutriční hodnoty celého receptu
4355 kcal

Suroviny

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 300 g termizovaného sýru nebo Lučiny
  • 200 g očištěné dýně Hokaido
  • 20 g vanilkového cukru
  • 80 g moučkového cukru
  • 200 g drcených karamelových sušenek Lotus (případně můžeme nadrtit tyčovým mixérem)
  • 200 g másla
  • Kůra z 1 citrónu
  • 6 plátků želatiny
  • 1 dcl bílého vína na uvaření dýně (vaříme pod tlakem)
  • Studená voda na namočení želatiny

Karamelové sušenky dobře promačkáme s máslem a hotové těsto vmačkáme do formy.

Necháme v lednici vychladit.

Očištěnou dýni nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.

Zalijeme vínem a zapneme na 5 minut na tlakové vaření.

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.

Hotovou dýni rozmixujeme společně s nabobtnalou želatinou a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Termizovaný sýr, tvaroh, cukr, vanilkový cukr, kůru a šťávu z citrónu dobře metlou smícháme. Do hotové směsi vmícháme rozmixovanou dýni.

Dobře rozmícháme a nalijeme do formy.

Párkrát sklepneme a necháme ztuhnout v lednici.

Podrobnější informace o výživových hodnotách tohoto receptu najdete v aplikaci Kalorické Tabulky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše