KROK 1: Na těsto na koláč: do mísy nasypte mouku, moučkový cukr a máslo. Rukama vše promíchejte, abyste získali pískovou texturu. Přidejte vejce a promíchejte, abyste získali hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici (ideálně si těsto připravte den předem).
KROK 2: Troubu předehřejte na 180°C.
KROK 3: Pečivo můžete umístit přímo do zapékací mísy: po vyválení těsta na kotouč, o něco větší, než je průměr zapékací mísy, vložte těsto do mísy. Abyste si tuto operaci usnadnili, obtočte těsto kolem válečku (aby se vám těsto lépe pohybovalo) a poté jej vyválejte přes zapékací misku. Pomocí vidličky propíchněte dno těsta. Přebytečné těsto ořízněte a dejte stranou do lednice.
KROK 4: Mezitím si připravte dýňový základ: v míse smíchejte všechny ingredience do hladka. Tuto směs vlijeme do vyváleného těsta.
KROK 5: Malým nožem odstraňte přebytečné pečivo 1 cm nad úrovní spotřebiče. Zbývající pečivo můžete použít na ozdobení koláče.
KROK 6: Pečte v troubě 35 minut.
KROK 7: Po upečení nechte koláč vychladnout. Dobrou chuť!
TIP: Dýňový koláč je ikonický americký dezert, obzvláště oblíbený na Den díkůvzdání. Recept si můžete udělat s domácím dýňovým pyré nebo si koupit dýňové pyré z konzervy. Tento koláč můžete podávat i se šlehačkou.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty