• Oběd
  • 7.5.2020

Fazolová polévka s pikantní klobásou - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Fazolacka.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

2 porce

  • 30 ml oleje
  • 1 pikantní klobása
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kmín
  • 1 lžíce hladké mouky/rýžové mouky
  • 500 ml vody na zalití
  • 200 g sterilovaných fazolí
  • mletý pepř
  • sůl

4 porce

  • 50 ml oleje
  • 1,5 pikantní klobásy
  • 1 velká cibule
  • 8 stroužků česneku
  • kmín
  • 2 lžíce hladké mouky/rýžové mouky
  • 1000 ml vody na zalití
  • 400 g sterilovaných fazolí
  • mletý pepř
  • sůl

6 porcí

  • 80 ml oleje
  • 2 pikantní klobásy
  • 2 velká cibule
  • 12 stroužky česneku
  • kmín
  • 3 lžíce hladké mouky/rýžové mouky
  • 1500 ml vody na zalití
  • 600 g sterilovaných fazolí
  • mletý pepř
  • sůl

  1. Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning a po nahřátí osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky na oleji dosklovata.
  2. Přidáme nakrájenou klobásku na půlkolečka.
  3. Nadrobno nakrájený česnek a kmín, opečeme.
  4. Zasypeme moukou.
  5. Osmahneme, za stálého míchání.
  6. Zalijeme studenou vodou, přidáme fazole (sterilované i vařené před přidáním propláchneme).
  7. Osolíme a opepříme. 
  8. Uzavřeme a zapneme na tlakové vaření na 20 minut. 

Doporučené produkty

Tento recept doporučuje šéfkuchař Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše