• Oběd
  • 21.4.2021

Marinovaný flank steak s limetkou a koriandrem - recept pro Optigrill Elite XL

Large-OptiGrill_4775 (1).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
7 min

Suroviny

  • 1 flank steak o přibližné hmotnosti 750 g
  • 1 svazek koriandru, nasekaný najemno
  • 50 ml limetkové šťávy
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 kuchyňské cibule, nasekané
  • 6 stroužků česneku, oloupaných a rozmačkaných
  • 1 menší zelená paprika, zbavená semen
  • 1/2 polévkové lžíce drceného kmínu
  • 1/2 kávové lžičky soli

Smíchejte koriandr, limetkovou šťávu, olej, česnek, nasekanou zelenou papriku a cibuli, kmín a sůl, až vznikne homogenní směs.
Marinádu můžete v mžiku připravit s Infiny Force!
Flank steak potřete marinádou a vložte do chladničky.
Nechte marinovat nejméně 4 hodiny.
Vyjměte maso z chladničky a odstraňte většinu marinády.
Zbývající marinádu vyhoďte.
Zapněte gril.
Zvolte program
image.png
Stiskněte tlačítko OK.
Počkejte, až se gril nahřeje.
Jakmile je gril nahřátý, položte flank steak na gril a zavřete ho.
Grilujte dle vyobrazení na displeji, dokud není propečený podle vašich představ: very rare (blue), rare, medium nebo well-done.
Přesuňte flank steak na prkénko a nechte 5 minut odpočívat.
Poté maso nakrájejte na tenké plátky.
Dobrou chuť!

TIP: Flank steak můžete nahradit silným plátkem rump steaku.
Nebo zkuste servírovat jako Fajitas! Jednoduše plátky masa podáváte s tortillou, grilovanou cibulí a paprikou, zakysanou smetanou, salsou a guacamole.
Nepřekračujte dobu přípravy, aby flank steak zůstal měkký.

Doporučené produkty

Doporučené produkty

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše