Marinovaný flank steak s limetkou a koriandrem - recept pro Optigrill Elite XL
Počet osob
4
Obtížnost
střední
Příprava
15 min
Vaření
7 min
Suroviny
1 flank steak o přibližné hmotnosti 750 g
1 svazek koriandru, nasekaný najemno
50 ml limetkové šťávy
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
2 kuchyňské cibule, nasekané
6 stroužků česneku, oloupaných a rozmačkaných
1 menší zelená paprika, zbavená semen
1/2 polévkové lžíce drceného kmínu
1/2 kávové lžičky soli
Smíchejte koriandr, limetkovou šťávu, olej, česnek, nasekanou zelenou papriku a cibuli, kmín a sůl, až vznikne homogenní směs. Marinádu můžete v mžiku připravit s Infiny Force! Flank steak potřete marinádou a vložte do chladničky. Nechte marinovat nejméně 4 hodiny. Vyjměte maso z chladničky a odstraňte většinu marinády. Zbývající marinádu vyhoďte. Zapněte gril. Zvolte program Stiskněte tlačítko OK. Počkejte, až se gril nahřeje. Jakmile je gril nahřátý, položte flank steak na gril a zavřete ho. Grilujte dle vyobrazení na displeji, dokud není propečený podle vašich představ: very rare (blue), rare, medium nebo well-done. Přesuňte flank steak na prkénko a nechte 5 minut odpočívat. Poté maso nakrájejte na tenké plátky. Dobrou chuť!
TIP: Flank steak můžete nahradit silným plátkem rump steaku. Nebo zkuste servírovat jako Fajitas! Jednoduše plátky masa podáváte s tortillou, grilovanou cibulí a paprikou, zakysanou smetanou, salsou a guacamole. Nepřekračujte dobu přípravy, aby flank steak zůstal měkký.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.