• Snídaně
  • 15.11.2021

Florentinská vejce - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+

7ff734e1-942e-4318-979f-567dcf20611f.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
4 min

Suroviny

  • 4 ks vejce, extra čerstvá, velká
  • 120 g listy špenátu, omyté
  • 1/2 cibule, jemně nasekaná
  • 2 lžíce olej
  • 30 cl studené mléko
  • 15 g máslo
  • 15 g mouka
  • 2 lžíce parmazán
  • 4 ks misky (14 cl) + pečicí papír, stejný průměr jako miska
  • sůl, pepř, muškátový oříšek


POSTUP:

Připravte si ingredience. 

image.png
Do nádoby nalijte olej.

Přidejte cibuli a špenát.
image.png
Po uvaření odložte stranou.

Rozpusťte máslo s moukou.

Zamíchejte.

Přidejte mléko.

Šlehejte, dokud směs nezhoustne.

Přidejte koření.

Přidejte vařenou zeleninu.

Rozdělte do misek.

Do každé rozklepněte vajíčko.
image.png

Vložte papír na dno nádoby a na něj misky.

Vlijte 20 cl vody.

Doba vaření: 4 minuty.

Posypte strouhaným parmazánem.

Podávejte.

DOBROU CHUŤ!
image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše