• Dezerty
  • 13.8.2025

Fondánový dort s třešněmi a mandlemi - Tefal Ingenio

Fondánový dort s třešněmi a mandlemi.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 300 g vypeckovaných třešní
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 160 g másla
  • 4 vejce
  • 100 g cukru
  • 140 g mandlové moučky
  • 60 g mouky
  • 20 g plátkových mandlí
  • 1 lžíce moučkového cukru

KROK 1: Zahřejte kastrol na středním ohni, potom vložte třešně a cukr. Vařte 10 minut, občas míchejte, dokud nebudou třešně zkaramelizované. Sundejte z ohně a přidejte rum. Dejte stranou a umyjte kastrol.

KROK 2: Rozpusťte máslo v malém nádobí.

KROK 3: Předehřejte troubu na 160°C.

KROK 4: Smíchejte vejce a cukr ve nádobě až do hladka. Vmíchejte rozpuštěné máslo. Přidejte mandlovou moučku, mouku a zkaramelizované třešně.

KROK 5: Nalijte těsto do vymazaného kastrolu.

KROK 6: Posypte povrch plátkovými mandlemi a pečte 35 minut.

KROK 7: Po upečení dortu, nechte vychladnout v kastrolu, potom zakončete moučkovým cukrem.

KROK 8: Užijte si teplý nebo zcela vychladlý.

TIP: Zneužívání alkoholu je nebezpečné pro vaše zdraví, pijte zodpovědně. Pokud preferujete vyhnout se alkoholu, můžete rum nahradit vanilkovým nebo mandlovým extraktem. Když nejsou v sezóně, pokud nemáte čerstvé třešně, můžete použít mražené. Fondánový dort s třešněmi a mandlemi je gurmánský dort, který se dokonale hodí k hrnku čaje nebo kávy.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše