KROK 1: Zahřejte kastrol na středním ohni, potom vložte třešně a cukr. Vařte 10 minut, občas míchejte, dokud nebudou třešně zkaramelizované. Sundejte z ohně a přidejte rum. Dejte stranou a umyjte kastrol.
KROK 2: Rozpusťte máslo v malém nádobí.
KROK 3: Předehřejte troubu na 160°C.
KROK 4: Smíchejte vejce a cukr ve nádobě až do hladka. Vmíchejte rozpuštěné máslo. Přidejte mandlovou moučku, mouku a zkaramelizované třešně.
KROK 5: Nalijte těsto do vymazaného kastrolu.
KROK 6: Posypte povrch plátkovými mandlemi a pečte 35 minut.
KROK 7: Po upečení dortu, nechte vychladnout v kastrolu, potom zakončete moučkovým cukrem.
KROK 8: Užijte si teplý nebo zcela vychladlý.
TIP: Zneužívání alkoholu je nebezpečné pro vaše zdraví, pijte zodpovědně. Pokud preferujete vyhnout se alkoholu, můžete rum nahradit vanilkovým nebo mandlovým extraktem. Když nejsou v sezóně, pokud nemáte čerstvé třešně, můžete použít mražené. Fondánový dort s třešněmi a mandlemi je gurmánský dort, který se dokonale hodí k hrnku čaje nebo kávy.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty