• Dezerty
  • 30.1.2022

Fracouzské financiers - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

11-28.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
26 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 125 g mandlová mouka
  • 125 g hladká mouka
  • 180 g moučkový cukr
  • 150 g máslo
  • 5 bílky
  • 1 zarovnaná čajová lžička prášek do pečiva
  • 1 čajová lžička mletá vanilka
  • 1 špetka sůl

Mandlovou mouku můžete nahradit moukou z lískových oříšků nebo pistácií.

Troubu předehřejte na 200 °C (stupeň 6/7).

Do misky dejte 150 g másla.

Uzavřete víko a stiskněte „Start“

Otvorem ve víku přidejte 125 g mandlové mouky, 125 g mouky, 180 g moučkového cukru, 5 bílků, zarovnanou lžičku prášku do pečiva, lžičku mleté vanilky a špetku soli.

Nasaďte zpět víko a stiskněte „Start“.

Těsto dejte na 30 minut do lednice.

Formy vymažte máslem a naplňte směsí až do dvou třetin.

Pečte 15 až 20 minut.

Nechejte dobře vychladnout než koláče vyjmete z formy a budete podávat.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše