KROK 1: Oloupejte batát a nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm. Vložte je do zapékací mísy a zakryjte vodou.
KROK 2: Přiveďte k varu a vařte přikryté po dobu 15 minut.
KROK 3: Když jsou batáty uvařené, slijte a odvažte 300 g dužiny. Vložte do nádoby.
KROK 4: Pomocí vidličky rozmačkejte dužinu a poté přidejte vejce, mouku, strouhaný parmezán a muškátový ořech. Osolte podle chuti a smíchejte, aby vzniklo měkké těsto.
KROK 5: Naplňte zapékací mísu vodou a přiveďte k varu.
KROK 6: Z těsta utvarujte rolky, využijte mouku, aby se těsto nelepilo. Nakrájejte rolky na malé gnocchi.
KROK 7: Vařte gnocchi v vroucí vodě po dobu 3 minut. Když jsou uvařené, slijte a nechte vychladnout.
KROK 8: Umyjte zapékací mísu a poté zahřejte máslo a vodu na středním ohni. Přidejte šalvějové listy a poté uvařené gnocchi. Promíchejte, aby se gnocchi ohřály. Osolte a opepřete.
KROK 9: Když směs vody a másla začíná pokrývat gnocchi, vložte je na talíř a zakončete hoblinkami parmazánu.
KROK 10: Podávejte okamžitě.
TIP: Pro snadnější tvarování gnocchi můžete použít zdobící sáček. Vložte těsto na gnocchi do sáčku a pomocí nože nakrájejte těsto nad zapékací miskou, přičemž buďte opatrní, aby čepel byla horká a snadno se krájelo. Gnocchi z batátů jsou chutnou, barevnou variantou tradičních gnocchi.
Doporučené produkty