Malým nožíkem zbavíme zelený chřest „šupinek“. Odřízněte stonky tak, abyste odstranili nejtvrdší část.
Rozpalte velkou pánev Ingenio na vysokou teplotu a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena, než budete ingredience opékat. Zalijte dvěma třetinami olivového oleje, přidejte chřest a dochuťte solí. Chřest opékejte 3 minuty, pravidelně obracejte.
Přidejte zeleninový vývar, přikryjte a snižte plamen. Nechte 4 minuty vařit. Doba vaření se může lišit v závislosti na velikosti chřestu. Zkontrolujte, zda je vařený, pomocí špičky nože. Měly by být uvařené a mírně křupavé.
Předehřejte gril na 210°C.
Ve velké míse smíchejte strouhanku, parmezán, zbývající olivový olej a oregano. Dochuťte solí a pepřem.
Na chřest posypeme strouhanku. Vložte pánev do trouby a poté sejměte rukojeť Ingenio. Nechte zhnědnout 3 až 4 minuty, v závislosti na vaší troubě.
Ihned podávejte. Dobrou chuť.