• Svačina
  • 4.3.2024

Gratinovaný chřest

Gratinovaný chřest.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 20 kusů chřestu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 50 g strouhanky
  • 25 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl pepř

Malým nožíkem zbavíme zelený chřest „šupinek“. Odřízněte stonky tak, abyste odstranili nejtvrdší část.

Rozpalte velkou pánev Ingenio na vysokou teplotu a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena, než budete ingredience opékat. Zalijte dvěma třetinami olivového oleje, přidejte chřest a dochuťte solí. Chřest opékejte 3 minuty, pravidelně obracejte.

Přidejte zeleninový vývar, přikryjte a snižte plamen. Nechte 4 minuty vařit. Doba vaření se může lišit v závislosti na velikosti chřestu. Zkontrolujte, zda je vařený, pomocí špičky nože. Měly by být uvařené a mírně křupavé.

Předehřejte gril na 210°C.

Ve velké míse smíchejte strouhanku, parmezán, zbývající olivový olej a oregano. Dochuťte solí a pepřem.

Na chřest posypeme strouhanku. Vložte pánev do trouby a poté sejměte rukojeť Ingenio. Nechte zhnědnout 3 až 4 minuty, v závislosti na vaší troubě.

Ihned podávejte. Dobrou chuť.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše