• Oběd
  • 13.6.2024

Grilovaná kotleta se zapečeným květákem - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 - recept od Dory

4F9A0323.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
8 min
Vaření
Vaření
42 min

Suroviny

  • 4-6 plátků kotlety s kostí
  • 1 PL francouzské hořčice
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
  • 2 ČL tymiánu
  • 1 ČL soli
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
  • 1 PL oleje
  • 3 dkg másla
  • 1 stroužek česneku
  • 3 PL mouky
  • 3 dl mléka
  • 1 špetka soli
  • trošku mletého pepře
  • 5 dkg strouhaného sýru
  • 1 střední květák
  • 2 větší mrkve
  • 1 menší svazek petržele

KROK 1: Připravte si ingredience.

KROK 2: Hořčici smíchejte s citrónovou kůrou, pepřem a olejem, maso marinujte. Dejte do chladničky na ½ hodiny.

KROK 3: Na bešamel rozpusťte máslo, přidejte mouku, trochu osmahneme, poté přidejte nadrobno nasekaný česnek a míchejte 1 minutu, maso marinujte. Dejte do chladničky na ½ hodiny.

KROK 4: Přilijte mléko a vařte do zhoustnutí. Mezitím dochuťte solí a pepřem a přidejte polovinu strouhaného sýra a omáčku míchejte, dokud sýr neroztaje.

KROK 5: Květák rozeberte na růžičky. Vařte ve vroucí osolené vodě 1-2 minuty. Vyberte a sceďte.

KROK 6: Mrkev nakrájejte na kolečka. Zeleninu vložte do pekáče OptiGrillu, smíchejte s nadrobno nasekanou petrželkou a na vrch nalijte bešamel.

KROK 7: Pečte 20-25 minut, poté posypte zbylým sýrem a pečte ještě několik minut.

KROK 8: Maso grilujeme na nejvyšším stupni 3-3 minuty z každé strany.

KROK 9: Když je maso hotové, podávejte ho s restovanou zeleninou. pařezy 3-3 minuty z každé strany.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše