KROK 1: Oloupejte, omyjte a odkrojte zelené vršky mrkve tak, aby na mrkvích trochu zbyly. Schovejte si trochu vršků.
KROK 2: Vložte mrkve do plechu na pečení Optigrillu a naplňte ji do tří čtvrtin vodou a přidejte sůl.
KROK 3: Plech na pečení vložte do Optigrillu před jeho spuštěním. Zavřete gril a zapněte jej. Automaticky se zvolí ruční program. Vyberte nastavení červené barvy pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí pečte 20 minut.
KROK 4: Mrkve zchlaďte ve studené vodě, poté sceďte a dejte do misky. Smíchejte med a jablečný mošt v nádobě a nalijte na mrkve a jemně je směsí obalte.
KROK 5: Otevřete OptiGrill v režimu grilování. Boční termostat nastavte do polohy 4. Po předehřátí vložte mrkev a pečte 4 minuty.
KROK 6: V úzké nádobě smíchejte olej, estragon, zelené vršky a pepř. Dejte stranou.
KROK 7: Připravte si krekr v mixéru: přidejte lískové oříšky, piniové oříšky, koriandr, kmín, oregano, papriku a sůl. Míchejte, dokud nezískáte sušenku, která není příliš jemná.
KROK 8: V nádobě smíchejte jogurt a 2 špetky hrubé soli.
KROK 9: Jogurt lehce rozprostřete do misky, naaranžujte mrkev, posypte krekrem a pokapejte estragonovou omáčkou.
Doporučené produkty