• Oběd
  • 27.6.2021

Grilovaná panenka, hlíva ústřičná, grilovaná sezonní zelenina, bylinkový olej

Grilovaná panenka, hlíva ústřičná, grilovaná sezonní zelenina, bylinkový olej
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • vepřová panenka 200 g
  • hlíva ústřičná 30 g
  • batát 1 ks
  • cuketa 30 g
  • cherry rajčata 50 g
  • červená cibule 20 g
  • salát freeze 20 g
  • pažitka 20 g
  • kopr 10 g
  • cherry rajčata 20 g
  • sójová omáčka 1 PL
  • koriandr 10 g
  • zázvor 10 g
  • tymián 10 g
  • olivový olej 2 dcl
  • cukr krystal 50 g
  • česnek 2 stroužky
  • sůl
  • koření

Marináda
Nejprve si připravíme marinádu na vepřovou panenku. Do rendlíku dáme zkaramelizovat cukr, přidáme drcená rajčata. Přidáme sójovou omáčku, nasekaný koriandr, nastrouhaný zázvor, česnek, sůl, koření. Všechno společně povaříme a rozmixujeme. Necháme vychladnout. Tuto omáčku lze použít při grilování na různé druhy masa.

Maso
Vepřovou panenku zbavíme všech šlach a blan. Maso vložíme do připravené marinády a necháme cca hodinu marinovat (pokud máme víc času na marinování, můžeme maso naložit den předem). Panenku opékáme vcelku do růžova.

Zelenina
Batát předvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím všechnu zeleninu nakrájíme na silnější plátky (kromě cherry rajčat) a dáme grilovat dozlatova. Cherry rajčata grilujeme zvlášť. Po ugrilování přidáme sůl a koření (zeleninu nesolíme před grilováním, aby nám nepustila šťávu).

Bylinkový olej
Do nádoby dáme olivový olej, bylinky, česnek, sůl a všechno dohromady rozmixujeme. Olej přecedíme přes jemné sítko.

Grilovana panenka hliva ustricova grilovana zelenina bylinkovy olej  --.jpg

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.