• Oběd
  • 22.6.2023

Grilovaná zelenina a steak na bylinkách od Ondřeje Slaniny #TefalLetniRecepty

5 (1x)
Grilovaná zelenina a steak na bylinkách.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • chřest
  • brambory
  • čerstvé bylinky jako petržel, bazalka a tymián
  • 1 citron a šťáva z něj
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • 50 g olivového oleje, plus na polití steaku
  • 1 steak při pokojové teplotě

Postup:

  1. Předehřejte Optigrill Elite na režim brambory. Mrkev rozkrájejte podélně a poté vložte na gril. (Za chvíli k mrkvi přidáme i chřest, ale pojďme si první udělat bylinkovou majonézu.)
  2. V malé misce smíchejte bylinky, citronovou šťávu, mletý česnek a špetku soli, abyste vytvořili bylinkovou majonézu. Nyní je čas přidat chřest k mrkvi na gril. Grilujte do měkka, jednou otočte, a poté je vyjměte z grilu a dejte stranou.
  3. Nakrájené brambory dejte na gril a vařte doměkka a křupava, v polovině je znovu otočte.
  4. V jiné malé misce smíchejte cukr, ocet, sůl, pepř a olivový olej, abyste vytvořili dresink. Tím pak pokapejte grilovanou zeleninu.
  5. Steak osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem, podle vašich představ. Pak ho umístěte na gril a pečte, dokud nedosáhnete požadované propečenosti, která se automaticky nastaví podle tloušťky masa. Před krájením steak nechte pár minut vychladnout.
  6. Grilovanou zeleninu a nakrájený steak rozložte na talíř a podávejte s bylinkovou majonézou. Nechte si chutnat!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše