Grilovaná zelenina a steak na bylinkách od Ondřeje Slaniny #TefalLetniRecepty
5 (1x)
Počet osob
2
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
30 min
Suroviny
chřest
brambory
čerstvé bylinky jako petržel, bazalka a tymián
1 citron a šťáva z něj
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžíce cukru
1 lžíce octa
50 g olivového oleje, plus na polití steaku
1 steak při pokojové teplotě
Postup:
Předehřejte
Optigrill Elite na režim brambory. Mrkev rozkrájejte podélně a poté vložte
na gril. (Za chvíli k mrkvi přidáme i chřest, ale pojďme si první udělat
bylinkovou majonézu.)
V
malé misce smíchejte bylinky, citronovou šťávu, mletý česnek a špetku
soli, abyste vytvořili bylinkovou majonézu. Nyní je čas přidat chřest k
mrkvi na gril. Grilujte do měkka, jednou otočte, a poté je vyjměte z grilu
a dejte stranou.
Nakrájené
brambory dejte na gril a vařte doměkka a křupava, v polovině je znovu
otočte.
V
jiné malé misce smíchejte cukr, ocet, sůl, pepř a olivový olej, abyste
vytvořili dresink. Tím pak pokapejte grilovanou zeleninu.
Steak
osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem, podle vašich představ. Pak
ho umístěte na gril a pečte, dokud nedosáhnete požadované propečenosti,
která se automaticky nastaví podle tloušťky masa. Před krájením steak
nechte pár minut vychladnout.
Grilovanou
zeleninu a nakrájený steak rozložte na talíř a podávejte s bylinkovou
majonézou. Nechte si chutnat!
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.