• Oběd
  • 27.5.2024

Grilované filety s mediteránskou zeleninou - recept šéfkucaře Ondry Slaniny #TefalLetniRecepty

5 (1x)
Grilované filety s mediteránskou zeleninou.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • Pražma královská nebo mořský vlk 2 ks
  • Brambory vařené ve slupce cca 300 g
  • cuketa 1/2
  • lilek 1/4
  • konzerva sekaná rajčata 4 PL
  • česnek 4 stroužky
  • červená cibule 1
  • rozmarýn
  • tymián
  • oregano
  • olivový olej
  • citrón
  • bílé víno 2 PL
  • sůl
  • pepř

Filety opepříme, osolíme a potřeme olejem.

Filety grilujeme na program ryba zhruba 4 minuty.

Ogrilované maso vyjmeme a vyměníme.

Do zapékací nádoby Tefal Snacking & Baking nalijeme olivový olej.

Zapneme na nejvyšší teplotu. 

Červenou cibuli nakrájíme na velké kostičky, česnek na plátky, lilek na kostičky a cuketu zbavíme středu a nakrájíme na trojhrany.

Nasypeme do nádoby a restujeme.

Přidáme rajčata, restujeme, zalijeme vínem.

Jakmile se nám vyvaří víno, přidáme zpět do nádoby ogrilované filety.

Necháme pár minut prohřát, připravíme na polohu BBQ, zapneme na stupeň 4. Položíme půlky vařených brambor ve slupce potřených olejem, jakmile jsou ogrilované, servírujeme.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše