• Oběd
  • 4.3.2024

Grilované vepřové maso s pikantní omáčkou

Grilované vepřové maso s pikantní omáčkou.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
40 min
Vaření
Vaření
12 min

Suroviny

  • 1 stonek celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 10 kuliček bílého pepře
  • 2 lžíce palmového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 350 g vepřové panenky (3 cm silné)
  • 1 lžička červené chilli pasty
  • 1 lžíce tamarindové pasty
  • 3 lžíce kokosové vody
  • 0,5 limetky (šťáva)
  • 5 stonků koriandru
  • 2 baby okurky

V malém mixéru rozmixujte řapík celeru, česnek, bílý pepř, polovinu palmového cukru, polovinu rybí omáčky a ústřicovou omáčku.

Vložte vepřové maso do misky a ochuťte marinádou. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky alespoň na 8 hodin.

V malé misce připravte pikantní omáčku. Smíchejte palmový cukr, zbývající rybí omáčku, červenou chilli pastu, tamarindovou pastu, kokosovou vodu a citronovou šťávu. Listy a stonky koriandru nasekejte na malé kousky a přidejte do omáčky. Omáčka by měla být pikantní, slaná a mírně kyselá. Nalijte omáčku do malé servírovací misky. Dejte stranou.

Vložte desku do spotřebiče a nastavte program GRIL na 200 °C pro předehřátí na 10 minut.

Mezitím vyjměte vepřové maso z marinády a trochu osušte.

Jakmile je předehřátí dokončeno, vložte plátek vepřového masa do fritézy Easy Fry s grilovací deskou a spusťte program GRIL na 200 °C na 12 minut.

Okurky oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Dejte stranou.

Maso z desky vyjměte a nechejte na talíři 10 minut odpočinout. Nakrájejte na tenké proužky. Plátky okurky úhledně rozložte na servírovací talíře. Navrch položte nakrájené maso a přidejte trochu pikantní omáčky. Zbývající omáčku podávejte v samostatné malé misce. Dobrou chuť!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše