KROK 1: Příprava slané granoly (dokončení): Zahřejte pánev na střední teplotu s olivovým olejem. Počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červené barvy, než přidáte směs semínek (dýňová, lněná a slunečnicová) a ovesné vločky. Opékejte 3 minuty, dokud lehce nezhnědnou.
KROK 2: V malé nádobě smíchejte med, sušený česnek, tymián, hrubou sůl a pepř. Přidejte tuto směs na pánev a energicky míchejte 1 minutu, aby se všechna semínka dobře obalila. Směs nalijte do nádoby a nechte vychladnout.
KROK 3: Příprava pesta: V malé míse smíchejte domácí nebo koupený Pesto alla Genovese s balzamikovým octem a 2 lžícemi olivového oleje. Odložte.
KROK 4: Příprava koktejlových rajčat: Rozkrojte koktejlová rajčata napůl a smíchejte je s 3 lžičkami pesta. Osolte a opepřete a odložte.
KROK 5: Příprava grilovaných broskví: Nakrájejte broskve na silné plátky. Zahřejte grilovací pánev na střední teplotu s 1 lžící olivového oleje. Počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červené barvy, než přidáte plátky broskví. Grilujte je 5 minut, dokud nebudou mít pěknou zlatavou barvu.
KROK 6: Sestavení salátu: Rozložte listy mladého špenátu na velký talíř nebo jednotlivé porce. Poté přidejte kuličky burraty, koktejlová rajčata a grilované broskve. Přidejte tenké plátky prosciutta. Pokapejte salát pestovým dresinkem a posypte granolou. Přidejte čerstvé listy bazalky, pokapejte olivovým olejem, fleur de sel a několika otočeními mlýnkem na pepř.
TIP: Vyjměte burraty z lednice, aby byly při konzumaci při pokojové teplotě. Pro dekoraci vašeho salátu můžete burratu rozdrtit nebo ji nechat celou. Můžete si udělat vlastní pesto doma nebo koupit kvalitní pesto.
Doporučené produkty