• Oběd
  • 21.4.2021

Grilovaný losos s mangovou salsou - recept pro Optigrill Elite XL

Large-Saumon grille et salsa de mangue_Grilled salmon and mango salsa.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
7 min

Suroviny

LOSOS

  • 4 filety lososa
  • 1 kávová lžička drceného sušeného česneku
  • rostlinný olej
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

SALSA

  • 1 mango
  • 1/2 červené cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1 menší svazek koriandru
  • 1/2 zelené papriky
  • 2 limetky

MANGOVÁ SALSA
Oloupejte mango a nakrájejte na kostičky.
Nakrájejte papriky na stejně velké kostičky, najemno cibuli, zelenou papriku a lístky koriandru.
Vše smíchejte s limetkovou šťávou. Asi lžíci limetkové šťávy si dejte stranou.
Osolte, opepřete a odložte stranou.

PŘÍPRAVA LOSOSA
Smíchejte česnek s 1/2 kávové lžičky soli a pepře. Směsí jemně potřete filety lososa a zakápněte je olejem.
Zapněte gril. Zvolte program
image.png
Stiskněte tlačítko OK.
Počkejte, až se gril nahřeje.
Jakmile je gril nahřátý, položte filety lososa na grilovací desku a zavřete ho.
Grilujte dle vyobrazení na displeji, dokud není propečený podle vašich představ: medium, medium well nebo well-done.
Přemístěte filety lososa na talíře, zakápněte je zbylou limetkovou šťávou a podávejte s mangovou salsou.
image.png

TIP: Lososa podávejte s rýží.
Salsu zvládnete udělat v mžiku pomocí sekáčku Tefal Infiny Force.

Doporučené produkty

Doporučené produkty



Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše