Grilovaný losos s mangovou salsou - recept pro Optigrill Elite XL
5 (1x)
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
10 min
Vaření
7 min
Suroviny
LOSOS
4 filety lososa
1 kávová lžička drceného sušeného česneku
rostlinný olej
sůl a čerstvě mletý černý pepř
SALSA
1 mango
1/2 červené cibule
1/2 červené papriky
1 menší svazek koriandru
1/2 zelené papriky
2 limetky
MANGOVÁ SALSA Oloupejte mango a nakrájejte na kostičky. Nakrájejte papriky na stejně velké kostičky, najemno cibuli, zelenou papriku a lístky koriandru. Vše smíchejte s limetkovou šťávou. Asi lžíci limetkové šťávy si dejte stranou. Osolte, opepřete a odložte stranou.
PŘÍPRAVA LOSOSA Smíchejte česnek s 1/2 kávové lžičky soli a pepře. Směsí jemně potřete filety lososa a zakápněte je olejem. Zapněte gril. Zvolte program Stiskněte tlačítko OK. Počkejte, až se gril nahřeje. Jakmile je gril nahřátý, položte filety lososa na grilovací desku a zavřete ho. Grilujte dle vyobrazení na displeji, dokud není propečený podle vašich představ: medium, medium well nebo well-done. Přemístěte filety lososa na talíře, zakápněte je zbylou limetkovou šťávou a podávejte s mangovou salsou.
TIP: Lososa podávejte s rýží. Salsu zvládnete udělat v mžiku pomocí sekáčku Tefal Infiny Force.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.